Siirry suoraan sisältöön

Meistä

Tervetuloa Informa Oy:n maailmaan!

Olemme ratkaisutoimittaja, joka tarjoaa täydet palvelut tuote- ja pakkausmerkintään sekä tiedonkeruuseen. Ylpeänä ja ammattitaitoisesti toimimme yli 30-vuoden kokemuksella. Olipa kyseessä, tuote, tuotepakkaus tai laaja logistinen kokonaisuus, meiltä saat luotettavat ratkaisut. Vankka toimialatuntemuksemme ja monipuolinen osaamisemme tekevät meistä arvostetun yhteistyökumppanin asiakkaillemme, niin yksittäisissä merkintälaitteissa kuin kattavissa järjestelmissäkin. Tarjoamme laitteiden, ohjelmistojen, tarrojen ja etikettien sekä merkintätarvikkeiden ohella myös korkeatasoista asiantuntijatukea. 

Asiakkaidemme tuotantolinjojen häiriötön toiminta on meille prioriteetti numero yksi. Siksi tarjoamme sopimuspohjaisia ylläpitopalveluita, jotka takaavat asiakkaidemme merkintälaitteiden ja -järjestelmien sujuvan käytön. 

Informa kuuluu pohjoismaiseen Lexit Groupiin ja toimii sen suomalaisena tytäryrityksenä. Informan asiakkailla on käytössään koko Lexit Groupin osaaminen, ratkaisuvalikoima ja resurssit. Lexit Groupin avulla Informa pystyy palvelemaan asiakkaitaan paikallisesti kaikissa Pohjoismaissa.

Olemme Suomen ainoa merkintäjärjestelmien toimittaja, joka valmistaa itse tarrat ja etiketit omassa painossaan Espoossa. Tämä yhdistettynä huippuluokan laiteosaamiseemme takaa asiakkaillemme ensiluokkaista tulostuslaatua ja huippuluokan toimintavarmuutta.

Olemme ylpeitä siitä, mitä teemme. Olemme täällä auttaaksemme asiakkaitamme. Tule kanssamme matkalle häiriöttömään tuotantoon ja mielenrauhaan!

Lexit Group 

Lexit Group on pohjoismaiden johtava merkintä- ja tiedonkeruualan yritys, joka työllistää Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa yli 200 henkilöä ja jonka liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa.

Lyhyt historia

Vuonna 1935 yhdysvaltalainen keksijä ja yrittäjä Stan Avery rakensi koneen, jolla pystyi valmistamaan tarroja. Averyn keksintöä rahoitti hänen tuleva vaimonsa opettajatar Dorothy Durfee 100 dollarilla. Avery käytti etikettikoneen rakentamiseen mm. pyykinpesukoneen moottoria ja osia ompelukoneesta sekä säiläsahaa. 

Stan Averyn keksinnöt mahdollistivat etikettien helpon ja nopean kiinnittämisen erilaisiin pintoihin. Hän loi perustan nykyaikaiselle etikettien ja tarrojen tuotannolle. 

  • 1960 Lindell Oy alkaa painaa tarroja Suomessa Averyn lisenssillä ja myymään Averyn leimasinlaitteita ja tarraetiketöintikoneita
  • 1983 Lindell myy tarratuotannon ja laite-edustukset Tilgmann Oy:lle
  • 1989 Tilgmann yhtiöitetään ja sen Merkintäjärjestelmät – osastosta muodostetaan Informa Oy
  • 1993 Yhtyneet Paperitehtaat Oy myy Informan toimivalle johdolle (Pekka Väisälä, Krister Juselius)
  • 2001 Informa ostaa Aldata Industries Oy:ltä Barcode – liiketoiminnan (työaikaseuranta ja tiedonkeruu)
  • 2002 Informa ostaa tarrapaino Stiket Oy:n koko osakekannan ja seuraavana vuonna yhtiö fuusioidaan Informa Oy:öön
  • 2009 Informa keskittyy tarra- ja etikettituotantoon sekä niihin liittyviin laitteisiin ja luopuu työaikaseuranta- ja tiedonkeruuliiketoiminnasta (JotBar Solutions Oy)  
  • 2023 Informasta tulee Lexit Groupin tytäryritys