Merkintäratkaisut - Elintarvikkeet

Etiketöinti

Etiketöinti tapahtuu manuaalisesti tai automaattisesti, riippuen tuotantomääristä sekä tarvittavasta nopeudesta. Meiltä löydät ratkaisut jokaiseen tarpeeseen, valikoimastamme löytyvät etikettitulostimet, laitteet automaattiseen etiketin kiinnitykseen sekä myös etiketit ja muut tulostustarvikkeet.

Mustesuihkutulostus

Mustesuihkuteknologioista elintarvikealalle soveltuvat parhaiten etupäässä tuotteiden ja tuotepakkausten merkintään tarkoitetut jatkuvakiertoiset, kuumavahamustesuihkut sekä patruunamustesuihkut ja etenkin ryhmäpakkausten merkintään tarkoitetut hires-mustesuihkutulostimet. Mustesuihkumerkintä tapahtuu automaattisesti ja soveltuu korkeisiinkin tuotantonopeuksiin. Valikoimastamme on saatavilla erilaisia musteita erilaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin, myös eri värejä.

Kalvotulostus

Kalvotulostimia käytetään suhteellisen yksinkertaisten ja yksiväristen merkintöjen tekemiseen muovisille pakkauskalvoille ja folioille. Ne soveltuvat myös etiketeille, kartongille tai paperille tehtävään tulostukseen. Kalvotulostus tapahtuu automaattisesti ja soveltuu korkeisiinkin tuotantonopeuksiin. Valikoimastamme on saatavilla erilaisia lämpösiirtofolioita erilaisiin kohteisiin ja olosuhteisiin, myös eri värejä.

Lasermerkintä

Lasemerkintä on kustannustehokas, siisti ja pitkälti huoltovapaa merkintätekniikka. Elintarvikealalla yleisimmin käytetty lasertulostintekniikka on CO2. Lasertulostus tapahtuu elintarvikealalla yleensä automaattisesti. Tutustu laitteisiimme tarkemmin.

Merkinnän tarkistus

Merkintöjä tehtäessä kannattaa myös niiden laatua, luettavuutta ja sisällön oikeellisuutta valvoa. Tuotantolinjaan asennettava tarkistuslaite varmistaa salamannopeasti,
että jokainen koodi tai merkintä on lukukelpoinen ja vältytään kalliilta reklamaatioilta ja takaisinkutsuilta.

Toimialalle tyypillistä

Merkinnät: 

Parasta ennen -päiväykset, tuotanto-pvm (PD), eränumerot, ainesosaluettelot, logot, viivakoodit, 2D-koodit.

Merkittävät materiaalit: 

Joustopakkauskalvot, muovi, folio, paperi, pahvi, tarrat.

Erityispiirteet: 

Vaativat olosuhteet, suuret nopeudet ja volyymi, viranomaisvaatimukset, merkintätilan puute, tuotantosarjojen vaihtelevuus, tarjouskampanjat, personointi.

Erityissovelluksia: 

Useamman sivun yli taittuva etiketti, tulostus suoraan ruokaan, monikerrostarrat, värillisten kampanjatarrojen tulostus, etiketit kylmissä olosuhteissa, transbox-laatikon merkintä.

Esimerkkiratkaisuja

Elintarvikepakkausten etiketöintilinja on pakkauslinjaan liitettävä kokonaisratkaisu, jonka toimittamisen yhteydessä voidaan luontevasti uudistaa tuotepakkauksen ulkoasu noudattaen uusimpien markkinointisuunnitelmien asettamia haasteita (kuten esim. tuotteen useammalla sivulla, alla, päällä olevat tai reunan yli taittuvat etiketit).

Etiketöintilinjamme perustuvat HM Systemsin tuotantoon ja niihin lisätään tyypillisesti etikettiin tarvittavat merkinnät tekevät Markem-Imajen mustesuihkut tai kalvotulostimet.

Esipainetut etiketit saat etikettipainostamme.

Ratkaisumme toimialoittain