Siirry suoraan sisältöön

Kontiolle langaton tiedonkeruun kokonaisratkaisu

Informa toteutti Kontiolle uuden langattoman kokonaisratkaisun laitteineen ja mobiiliapplikaatioineen hirsien viivakoodien luentaan ja tiedonkeruuseen.

Lähtötilanne hirsituotannon tiedonkeruussa oli se, että käytössä olleet päätelaitteet alkoivat tulla vanhoiksi ja ne olivat usb-telakalla varustettuja eivätkä olleet teolliseen käyttöön tarpeeksi kestäviä. Uuden WLAN-verkon myötä myös tiedonkeruu Kontiolla haluttiin langattomaksi.

Informan toteuttama kokonaisratkaisu

Hirsituotannossa luetaan kappaleiden päihin kiinnitetystä viivakooditarrasta koodi ja siirretään sen sisältämä tieto verkkolevylle tiedonkeruupäätteitä käyttämällä kuudessa eri työpisteessä langattomasti.

Informa toteutti Kontiolle ratkaisun, jossa uusitiin tiedonkeruupäätteet nykyaikaa vastaaviksi. Tiedonkeruupäätteiksi valittiin Zebra TC52x Touch Computerit, joissa on 5 tuuman Full HD -näyttö. Näytössä on enemmän tilaa tietojen katseluun kuin vanhoissa laitteissa oli. Kosketusnäyttö toimii myös märällä, käsineet kädessä tai kynällä. Näyttöä on helppo lukea kirkkaassa auringonvalossa ulkona. Akunkesto laitteissa on jopa 14 tuntia, mikä mahdollistaa häiriöttömän työvuoron. Android-applikaation toteutti Informan ohjelmistosuunnittelija Heikki Susi. Applikaatio on helppo ja selkeä käyttää. Se lähettää luetut viivakoodit NiceLabel-palvelimelle, joka luo oikeassa formaatissa olevan tiedoston luetuista koodeista ja lähettää tiedot asiakkaan verkkolevylle.