Siirry suoraan sisältöön

Keitele Groupille kustannussäästöä

Keitele Forest Oy on perustettu vuonna 1981. Konserniin kuuluu Keitele Timber, Keitele Wood Products ja Keitele Energy.

Keitele Timberin sahalaitokset toimivat kolmella paikkakunnalla: Keiteleellä, Alajärvellä ja Kemijärvellä. Keiteleen sahalaitos on yksi suurimmista tuotantolaitoksista Suomessa. Alajärven tuotantolaitos keskittyy mäntyyn. Kemijärven saha puolestaan valmistaa asiakasmittoihin tehtyä sahatavaraa, höylätavaraa ja mittatarkkaa liimapuuta etupäässä Kaukoidän markkinoille Aurorazai-tuotemerkillä. 

Liimapuupalkkien JAS-merkintä Aasian vientiä varten – tuotevaihdot linjalla onnistuvat nyt ilman turhia katkoja

2015 käynnistetty Kemijärven yksikkö on erittäin nopea. Höylältä valmistuu korkealaatuista liimapuuta jopa 50 palkkia minuutissa, myös tuotevaihdot suoritetaan linjalla nopeasti. Japanin vientiä varten palkit merkitään JAS – sertifiointitarralla.

Merkintäjärjestelmältä edellytettiin tietysti tuotantolinjaa vastaavaa suorituskykyä ja joustavuutta. Informa toimitti Kemijärvelle Markem-Imaje 2200 -sarjan tulostinapplikaattorin sekä NiceLabel-ohjelmiston tulostuksen hallintaan. Tulostimen nopeuden ja tarkan tulostusjäljen ansiosta käytössä on vain yksi tarralaatu kaikille tuotteille. Näin päästiin eroon japaninkielelle esipainettujen tarrojen hankinnasta ja varastoinnista. Tässä on saavutettu merkittävä kustannussäästö aiempaan verrattuna. Myös tuotevaihdot linjalla sujuvat nopeasti ja jouhevasti ilman turhia katkoja.

Keitele Groupilla ollaan laitteisiin ja Informan toimintaan tyytyväisiä. Tämän vuoksi myös Keiteleen yksikköön päätettiin hankkia samalainen laitteisto. Markem-Imaje 2200 -sarjan tulostinapplikaattorit ovat siis käytössä sekä Kemijärven että Keiteleen yksiköissä.

Keitele Groupin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio kertoo, että tulostimet ovat toimineet luotettavasti. Laitteistot puhdistetaan ja huolletaan ennakkoon säännöllisesti, myös varaosapalvelu on toiminut hänen mielestään hyvin.

Keitele Groupin toimintaan pääset tutustumaan täältä.